Zamieszczone przez looker
[O1] Światła do jazdy dziennej Hella LED /foto/
Zwiń
X
-
[O1] Światła do jazdy dziennej Hella LED /foto/
Witam.
Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem swiateł do jazdy dziennej Hella LEDay Line ;-)
Montował może już ktoś u siebie takie światła?
Generalnie moje pytanie jest takie...
Czy po wlączeniu świateł mijania, światła do jazdy dziennej mogą sie nie wygasić do końca, tylko jest podany mniejszy prąd i świecą w ok 20% mocy?
W przepisach nic na ten temat nie znalazłem poza tym ze razem ze światłami dziennymi muszą się zapalać tylne światła pozycyjne...
-
-
woliper, pokaż fotki
ciekaw jestem jak to wyglądaOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
fotki tez poproszę bo jestem ciekaw jak wygląda to cudo-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaświatła do jazdy dziennej mają się wyłączać po załączeniu świateł mijania.
i to chyba tyle
Z wyłączeniem krótkotrwałego włączenia świateł mijania lub drogowych w celach ostrzegawczych :wink:
Komentarz
-
-
no koszt faktycznie zacny woliper, ile Ty dałeś za nie? ciekawe jak to będzie wyglądać i funkcjonowaćOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
a'la audi ostatnio widziałem w VW Passat reflektory podobne do tych z nowych audi...porażka totalna...Ale te helli to może fajnie wyglądaćOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Tam właśnie są, tylko największy problem był z umiejscowieniem tych świateł żeby w miare 'dobrze wyglądaly' :diabelski_usmiech , a to wiadomo rzecz gustu wiec pomińmy ten temat...
Naszczęście nowa 1 kratka w skodzie kosztuje 25PLN, więc można sobie pozwolić na wybranie miejsca metodą prób i błędów :wink:
Do orginalnej kratki nie pasują w żaden sposób mocowania świateł wymyślone przez producenta, więc obsadzenie ich to zabawa dla cierpliwych czyli "rzeźba".
Kolejną przeszkodą jest zaczep do holowania pojazdu, ktory jest umieszczony zaraz za prawą kratka zderzaka co wymusza zamontowanie świateł w dolnej części otworu, ale i to jest do obejścia...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Woliper i Ty maci rację - w Rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia jest powiedziane, że musza działać łącznie z tylną pozycją i wyłączać się przy włączeniu na mijania i drogowe.
Z wyłączeniem krótkotrwałego włączenia świateł mijania lub drogowych w celach ostrzegawczych
Jest to nadrzędnie prawo w UE na polskim prawem (lokalnym)
PS. Ja jeżdze ponad 2 lata na świecących sie tylko przednich dziennych( Hella) i nikt nie robił problemu z tego powodu. Tylnej postojówki i tak w dzień nie widać. W dzień jeździmy na światlach aby lepiej widac auta jadące z przeciwka, a nie patrzeć na tył
Komentarz
-
-
woliper kolego założyłeś już te światełka hella led, bo naprawdę jestem ciekaw montażu oraz wrażenia z zamontowania na aucie. Podrzuć jakieś fotki na forum dzięki.Z muzycznym pozdrowieniem
www.voice.osw.pl
Komentarz
-
Komentarz